INFORMATIE OVER

Retourneren

Retourneren bij Brandfield is kosteloos en is mogelijk binnen 30 dagen na ontvangst van je pakket. Hieronder lees je hoe retourneren in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Meteen aan de slag? Download het retourformulier:

Download retourformulier

Zo retourneer je een product

Voor alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen, die in gaat op de dag dat je het laatste product van je bestelling ontvangt. Binnen deze periode moet het proces van retourneren in gang gezet worden. Doorloop de volgende stappen:

 

Stap 1: breng ons op de hoogte

Door ons op de hoogte te brengen herroep je de overeenkomst. Dit kun je doen door een formulier bij je pakket te voegen en het pakket naar ons terug te sturen. Dit helpt ons je retourzending snel te verwerken.

Voeg het retourformulier toe aan de retourzending. Dit is bij voorkeur het Brandfield retourformulier, of het modelformulier voor herroeping. Print een formulier uit, vul het zo volledig mogelijk in en voeg dit bij het pakket dat je retourneert. Vergeet het ordernummer niet te vermelden.

Download retourformulier

Modelformulier voor herroeping

 

Stap 2: stuur het pakket retour

Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor het goed verpakken van jouw retourzending voor een goede bescherming tijdens het transport. Pak het artikel in, voeg het retourformulier of het modelformulier voor herroeping ingevuld bij en zorg ervoor dat de artikelen zich niet vrij in het pakket kunnen bewegen, om zo beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Stuur vervolgens het pakket retour en volg daarbij onderstaande instructies. Wanneer je je pakket terugstuurt via het antwoordnummer, ligt het risico bij de klant wanneer het pakket beschadigd of niet aankomt bij Brandfield. Brandfield kan hier niet aansprakelijk voor gesteld worden. Wil je je pakket verzekeren, zodat je geen risico loopt op verlies, kies er dan voor om je pakket via het postkantoor aangetekend te versturen.

 

Terugsturen vanuit Nederland

Stuur je retourpakket op naar onderstaand adres:

Brandfield
Antwoordnummer 575
9700 WB GRONINGEN

Wanneer je je retourzending bij een postkantoor afgeeft, ontvang je een verzendbewijs. Bewaar dit verzendbewijs goed. Het retourpakket kun je afgeven bij een PostNL Servicepoint, of in onze fysieke winkel te Groningen.

Binnen vijf werkdagen nadat wij je retour hebben ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van de ontvangst van het retourpakket. De zending is te volgen via https://jouw.postnl.nl/#!/track-en-trace/zoeken.

 

Terugsturen vanuit België

Stuur je een pakket vanuit België terug, download dan hier het retourlabel terugsturen vanuit België. Aan de hand van dit retourlabel kun je het pakket via een lokaal postkantoor kosteloos naar ons terugsturen.

Voor het succesvol versturen van je retourzending dien je de volgende handelingen te verrichten:

  1. Print het verzendlabel uit.
  2. Bevestig het verzendlabel op het pakket. Wij raden je aan het verzendlabel, dat voor de heenzending is gebruikt, van het pakket te verwijderen.

Je ontvangt geen verzendbewijs van het postkantoor. We verwachten je retour binnen 2 weken terug te ontvangen. Wanneer we je retourpakket in goede staat hebben ontvangen, ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Binnen vijf werkdagen nadat wij je retour hebben ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van de ontvangst van het retourpakket.

Nadat wij je retourpakket hebben ontvangen

Binnen vijf werkdagen nadat wij je retour hebben ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van de ontvangst van het retourpakket. Mocht deze in het weekend bij ons worden bezorgd, dan krijg je van ons een bevestiging op de eerstvolgende werkdag.

Na ontvangst van het product zullen wij beoordelen of het artikel nog in goede staat en compleet is en opnieuw als 'nieuw' verkocht kan worden. Is het artikel gedragen en hierdoor, of om andere redenen, beschadigd, of incompleet, dan zullen wij hiervoor kosten in rekening brengen. Deze kosten zijn gelijk aan de verkoopprijs van het artikel die je hebt betaald, of, in het geval van een incompleet artikel, aan de hoogte van de kosten die wij moeten maken voor het weer compleet maken van het artikel.

Afhandeling

Vanaf het moment dat je hebt aangegeven de aankoop te willen herroepen, zullen wij zo snel mogelijk en altijd binnen een periode van maximaal 14 dagen het aankoopbedrag aan je terugbetalen. Heb je gekozen voor een afwijkende bezorgoptie (zoals avondbezorging of bezorging op zondag), dan storten wij deze kosten niet terug.

De terugbetaling wordt gedaan middels dezelfde betaalmethode waarmee je hebt betaald. Wanneer je een bestelling terugstuurt welke deels/volledig is betaald met een fashioncheque dan wordt dit tegoed omgezet in een shoptegoed voor Brandfield.

Verkeren de producten niet in 'nieuw' staat, met als gevolg dat we deze niet direct opnieuw ter verkoop aan kunnen bieden in onze webshop, dan nemen we contact met je op over de afhandeling. In dat geval is het mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht, zoals hierboven al vermeld.

Zo versnel je het retourproces

Om een soepele en snelle verwerking van je retourzending mogelijk te maken, vragen we je rekening te houden met de volgende aspecten, voor zover redelijkerwijs mogelijk:

  • Vermeld altijd je ordernummer
  • Artikel(en) is/zijn ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
  • Artikel(en) is/zijn onbeschadigd
  • Artikel(en) is/zijn voorzien van aangehechte labels en/of stickers
  • Artikel(en) is/zijn verpakt in originele verpakking met bijgeleverde garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen
  • Artikel(en) is/zijn voorzien van eventuele actieartikelen die je bij de bestelling hebt ontvangen
  • De Brandfield-cadeauverpakking kan niet worden teruggestuurd
  • Wanneer je een bestelling terugstuurt welke deels/volledig is betaald met een fashioncheque dan wordt dit tegoed omgezet in een shoptegoed voor Brandfield. Hiervoor mag je een Brandfield-account aanmaken, zodat we het shoptegoed hier gelijk voor je op kunnen zetten.

Veelgestelde vragen over retourneren

Kan ik een product ruilen?

Producten kunnen niet geruild worden. Wil je een andere maat of kleur van het aangekochte product, dan kun je het artikel retourneren en een nieuwe bestelling plaatsen in onze online shop. Het bestellen van het nieuwe product kun je meteen doen; je hoeft hiervoor niet eerst het ontvangen artikel te retourneren.

Kan ik sale producten retourneren?

Alle artikelen kunnen geretourneerd worden, ook producten gekocht in de sale.

Ik heb mijn Fashioncheque besteed en wil mijn artikel(en) retourneren. Hoe gaat de terugbetaling van mijn Fashioncheque?

Je ontvangt een shoptegoed t.w.v. het bedrag van je Fashioncheque welke je op Brandfield kunt verzilveren. Hiervoor mag je een Brandfield-account aanmaken, zodat we het shoptegoed hier gelijk voor je op kunnen zetten.

Waar vind ik het modelformulier voor herroeping?

Wil je gebruik maken van het modelformulier voor herroeping om je aankoop te annuleren en producten te retourneren? Hier vind je het modelformulier voor herroeping.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de klantenservice.

Naar boven
Brandfield.nl maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van de cookies.