INFORMATIE OVER

Betalen

Bekijk hier de meest gestelde vragen over betalen:

Welke betaalmethodes zijn er?

Er zijn diverse betaalmethodes, o.a.: iDEAL, Riverty, PayPal, Creditcard en Fashioncheque. Kijk verder op deze pagina voor een uitgebreide uitleg van iedere betaalmethode.

Hoe lang duurt de verwerking van de desbetreffende betaalmethode?

iDEAL: Het bedrag wordt direct van je rekening afgeschreven.

Riverty: Wanneer je aanvraag via Riverty is goedgekeurd, wordt je bestelling in ontvangst genomen.

PayPal: In de meeste gevallen, ontvangen wij het bedrag direct vanuit Paypal. Indien je een uitgestelde bankbetaling hebt gestuurd, kan de verwerking hiervan 6-10 werkdagen duren. Wanneer wij je betaling hebben ontvangen, zullen we je bestelling gaan verwerken en versturen. Let op dat het product pas voor jou gereserveerd is op het moment dat wij jouw betaling hebben ontvangen.

Creditcard: Het bedrag wordt direct van je rekening afgeschreven.

Brandfield Gift Card: Het tegoed van de fashioncheque zal tijdens het plaatsen van de bestelling verzilverd worden op het aankoopbedrag. Indien er een resterend bedrag open blijft staan, word je automatisch doorverwezen naar iDEAL (webshop)

Fashioncheque: Het tegoed van de fashioncheque zal tijdens het plaatsen van de bestelling verzilverd worden op het aankoopbedrag. Indien er een resterend bedrag open blijft staan, word je automatisch doorverwezen naar iDEAL. (Alleen te verzilveren in de webshop)

Webshop Giftcard: Het tegoed van de Webshop Giftcard zal tijdens het plaatsen van de bestelling verzilverd worden op het aankoopbedrag. Indien er een resterend bedrag open blijft staan, word je automatisch doorverwezen naar iDEAL. (Alleen te verzilveren in de webshop)

Bestellen en betalen in de Brandfield online shop is 100% veilig. Op deze pagina staat beschreven hoe wij betalingen afhandelen. In de Brandfield shop accepteren we de volgende betaalmethodes:

 • Internetbankieren via iDEAL
 • Achteraf betalen via Riverty
 • PayPal - Betaalkosten: €1,99
 • Creditcards (Mastercard, Visa, American Express - Betaalkosten American Express: €1,99)
 • Brandfield Gift Card
 • Fashioncheque (alleen te verzilveren in de webshop)
 • Webshop Giftcard (alleen te verzilveren in de webshop)
 • Bancontact / Mister Cash (online bankieren België)

Wij streven er naar om jou als klant van alle bekende betaalmethodes te voorzien. Onze partner voor het afhandelen van betalingen is Buckaroo (www.buckaroo.nl). Betrouwbaarheid en veiligheid zijn bij online transacties de belangrijkste aspecten. Met dit gegeven als uitgangspunt gebruikt Buckaroo de modernste beveiliging en versleuteling. Zo ben je beschermd tegen online fraude.

iDEAL (internetbankieren)

Als je internetbankieren van ABN AMRO, ASN Bank, Triodos Bank, Van Lanschot, Knab, ING, Rabobank of SNS Bank hebt kun je direct gebruik maken van iDEAL, je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

iDEAL biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethodes:

 • iDEAL is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd, veilig en gemakkelijk
 • iDEAL wordt ondersteund door de grote Nederlandse banken
 • Betalen met iDEAL kan direct. Je hoeft geen account aan te maken of je te registeren
 • Met iDEAL hou je constant controle en overzicht op je betaling, de iDEAL betaling wordt meteen verwerkt en zichtbaar in je eigen rekeningoverzicht.

Hoe werkt iDEAL?
Bij het afrekenen van de bestelling kun je aangeven dat je met iDEAL wilt betalen. Vervolgens word je doorgeleid naar je eigen bank waar de betaalopdracht voor je klaarstaat. Daarna vraagt jouw bank om een aantal gegevens in te vullen en autoriseer je de betaling. Het bedrag wordt direct van jouw betaalrekening afgeschreven en wij worden geïnformeerd dat de bestelling betaald is. Vervolgens kunnen wij direct overgaan tot verzending van jouw bestelde product(en).

Riverty (achteraf betalen)

Je kunt achteraf betalen met een eenmalige machtiging (Riverty machtiging) of met een digitale factuur (Riverty factuur). Riverty voert voor Brandfield het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van Riverty. Met de Riverty App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn Riverty kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. Riverty houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat.

Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert Riverty een gegevenscontrole uit. Riverty hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met Riverty niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met Riverty. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de website van Riverty. De chatservice staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk om contact op te nemen via de Riverty app.

PayPal

Indien je houder bent van een PayPal-account kun je direct online betalen naar ons PayPal-account. Je betaling wordt vervolgens online geautoriseerd. Het kan 3 tot 5 werkdagen duren tot dat dit verwerkt is.

Heb je nog geen PayPal-account? Dan moet je jezelf eerst registreren op www.paypal.nl

Creditcards: Visa, Mastercard en American Express

Via ons betalingsplatform kun je in een veilige omgeving betalen met je Visa, Mastercard of American Express creditcard. De meest eenvoudige manier van online shoppen: gemakkelijk, snel en betrouwbaar. Wanneer je ervoor kiest om met de creditcard te betalen vragen we je om de volgende gegevens in te voeren:

 • Creditcardnummer
 • Vervaldatum (maand / jaartal)
 • CVC-code (verificatiecode)
 • Naam kaarthouder

Zodra deze informatie is ingevoerd klik je op de knop "Versturen" en vervolgens wordt jouw bestelling doorgegeven aan ons systeem. Je zult zowel een bevestiging zien van jouw bestelling op onze website als een email ontvangen waarin jouw bestelling bevestigd wordt. Je creditcard wordt belast op het moment van levering.

Alleen de bank heeft toegang tot je creditcardgegevens. Tijdens de transactie controleert Buckaroo het kaartnummer, de verificatiecode en het adres. Wij krijgen vervolgens van Buckaroo een elektronisch bericht of de bestelling kan worden uitgevoerd. Wanneer dit het geval is, krijgen wij de volgende gegevens:

 • Naam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Bestelde artikel(en)

Deze gegevens worden vanzelfsprekend ook door ons vertrouwelijk behandeld.

Brandfield Gift Card

Op de achterzijde van de gift card vind je een kraslaag. Wanneer je de kraslaag weg krast, wordt de code van jouw gift card zichtbaar. Met deze code kun je de waarde van de cadeaubon verzilveren. Je kan de gift card zowel in onze webshop als in onze Brandfield winkels verzilveren!

Is de waarde van de Webshop Gift Card lager dan het totaalbedrag, dan is een bijbetaling nodig via iDEAL (bij een webshopbestelling) of pin/cash (in een fysieke winkel). In dat eerste geval word je automatisch doorverwezen naar de iDEAL-betaalomgeving, waar je direct de benodigde bijbetaling kan doen.

Let op: wij raden aan om de giftcard niet weg te gooien zolang de order nog niet volledig is afgehandeld. Dit omdat bij een volledige retour het aankoopbedrag wordt teruggestort op de giftcard.

Controleer gift card saldo

Webshop Giftcard

Webshop Giftcard is een cadeaukaart die landelijk wordt verkocht en landelijk reeds bij uitsluitend webshops ingeleverd kunnen worden.

Heb je een Webshop Gift Card ontvangen en wil je deze inleveren bij Brandfield, kies als betaalmethode 'Webshop Gift Card' bij het afronden van je bestelling. Na het doorlopen van het bestelproces kom je op de betaalomgeving van Buckaroo uit, waar je op Webshop Gift Card klikt. Nu kun je de code van de Webshop Gift Card invoeren en verifiëren. Wanneer de code klopt zal de waarde van de cadeaukaart worden gebruikt om de bestelling af te betalen.

Is de waarde van de Webshop Gift Card lager dan het totaalbedrag, dan is een bijbetaling nodig via iDEAL. In dat geval wordt je automatisch doorverwezen naar de iDEAL-betaalomgeving, waar je direct de benodigde bijbetaling kan doen.

Je kan maximaal €50 betalen met de Webshop Giftcard vanwege de Europese wetgeving. Het resterende bedrag kan op een dergelijke manier worden voldaan, zoals iDeal of creditcard.

Fashioncheque

Fashioncheque (bekend van tv-reclames) is een cadeaukaart die landelijk wordt verkocht en landelijk reeds bij vele winkels en webshops ingeleverd kunnen worden, waaronder Brandfield.

Heb je een Fashioncheque ontvangen en wil je deze inleveren bij Brandfield, kies als betaalmethode 'Fashioncheque' bij het afronden van je bestelling. Na het doorlopen van het bestelproces kom je op de betaalomgeving van Buckaroo uit, waar je op Fashioncheque klikt. Nu kun je de code van de Fashioncheque invoeren en verifiëren. Wanneer de code klopt zal de waarde van de cadeaukaart worden gebruikt om de bestelling af te betalen.

Is de waarde van de Fashioncheque lager dan het totaalbedrag, dan is een bijbetaling nodig via iDEAL. In dat geval wordt je automatisch doorverwezen naar de iDEAL-betaalomgeving, waar je direct de benodigde bijbetaling kan doen.

Je kan maximaal €50 betalen met de Fashioncheque vanwege de Europese wetgeving. Het resterende bedrag kan op een dergelijke manier worden voldaan, zoals iDeal of creditcard.

Bancontact / Mister Cash (online bankieren België)

Met Bancontact / Mister Cash kun je de aankoop direct afrekenen, wanneer je in het bezit bent van een Belgische bankrekening en je bent aangesloten bij Bancontact / Mister Cash. Je kunt betalen met een Bancontact / Mister Cash-kaart en kaartlezer van de volgende banken: AXA Bank, BNP Paribas Fortis, CBC, Dexia, Fintro, ING, KBC, Record Bank, VDK Spaarbank. De voordelen van Bancontact / Mister Cash:

 • Veilig betalen in de beveiligde omgeving van je eigen bank
 • De betaling gebeurt onmiddelijk en je rekent de aankoop meteen af
 • Er is geen extra software vereist om gebruik te maken van deze betaalmethode
 • Alle grote banken in België zijn aangesloten

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de klantenservice.

Naar boven