Hoe onderhoud ik mijn sieraden?

Wanneer je je sieradencollectie hebt uitgebreid met een nieuw style item, wil je natuurlijk ook zo lang mogelijk kunnen pronken met je eyecatcher. Om je sieraad mooi te houden hebben we een paar tips voor je.

Allereerst bieden we je een aantal algemene tips waarmee je ál je sieraden netter kan houden!

Vaak vergeten mensen dat veel alledaagse activiteiten funest kunnen zijn voor hun sieraden. Wanneer je sieraden in contact komen met schoonmaakmiddelen, gezichts- en haarverzorgingsproducten, zweet, parfum, cosmetica en chemische stoffen kunnen ze al beschadigd raken of hun glans verliezen. Daarom is het aan te raden om je sieraden af te doen wanneer je in contact komt met deze producten, bijvoorbeeld tijdens het werk, sporten, schoonmaken en bij het zwemmen. Ook raden we je af om je sieraden te dragen tijdens het slapen en douchen.

Voorkomen is beter dan genezen! We weten het harde werkers, soms wil je gewoon even snel wat afmaken, maar het is zo’n kleine moeite om even je sieraden af te doen en het houdt ze zoveel langer mooi. Draag daarom je sieraden dus niet wanneer je intensief werk gaat verrichten, zo voorkom je onnodige krassen.

Voor de make-up en/of parfum liefhebbers: doe je sieraden pas om zodra je je make-up en haren hebt gedaan en een lekker luchtje op hebt. Zo komen je sieraden zo min mogelijk in contact met die vervelende producten die ze kunnen beschadigen.

En als je dan naar onze wijze raad hebt geluisterd en je je sieraden s ‘avonds af doet, zou het al helemaal fantastisch zijn voor je sieraden als je ze ook nog los van elkaar wilt opbergen. Je kan ze bijvoorbeeld in een doosje, aan een rekje of op een zachte doek neer leggen. Zo raken ze in ieder geval niet verstrengeld en kunnen ze elkaar niet beschadigen.

Onderhoud sieraden

Oké, inmiddels ben je al een poosje trotse eigenaar van je sieraden en merk je dat je items toch minder mooi zijn geworden. Je gouden oorbellen glanzen niet meer zo mooi als voorheen, de parels van je ketting zijn dof geworden of je stoere, ooit zilveren, armband is nu toch wel erg zwart uitgeslagen. Dan wordt het tijd voor een goede poetsbeurt. Ook hier zijn wat haken en ogen aan verbonden, dus voor je enthousiast aan het poetsen gaat lees nog heel even verder.

Ook al ga je netjes met je sieraden om, kunnen ze wel dof of vuil worden. Het is dan belangrijk dat je ze op de juiste manier schoonmaakt. Niet ieder materiaal kan op dezelfde manier worden schoongemaakt. Met het ene materiaal zal je voorzichtiger moeten zijn dan met het ander, gebruik in ieder geval nooit zomaar schoonmaakmiddelen of andere chemische stoffen om je sieraad mee schoon te maken. Om het beeld voor jou duidelijker te maken hebben we voor de meest gebruikte materialen beschreven hoe je ze het beste schoon kan maken.

 

Zilveren sieraden

Zilver is een veelgebruikt materiaal voor sieraden. Bij intensief dragen kan het sieraad zijn glans verliezen en zelfs groen of zwart uitslaan. Dit is een reactie op transpiratie, de zuurtegraad van je huid en wat je eet of drinkt. Dit kan dan ook per persoon verschillen, waar het sieraad bij de een zwart uitslaat kan het bij de ander mooi zilver blijven. Heeft jouw sieraad een groen of zwarte uitslag of is het al zijn glans verloren, no worries, dit is gemakkelijk schoon te maken. We hebben een poetsdoek speciaal voor het laten verdwijnen van de dofheid van je sieraad. Daarnaast hebben we ook nog een poetsdoek die zowel het vuil als de dofheid op je sieraad laat verdwijnen. Deze doekjes laten je sieraad weer stralen zoals nooit tevoren en je hoeft er niet eens voor de deur uit

Gouden sieraden

Ook goud wordt veel gebruikt voor sieraden. Het is een ontzettend stijlvol materiaal, dat enorm sterk is en niet verkleurd. Wel kunnen je gouden sieraden door bijvoorbeeld het vet op je huid op den duur hun glans verliezen, wat natuurlijk erg zonde is. Je kunt je doffe, gouden sieraden gemakkelijk weer laten stralen door middel van één van onze poetsdoeken die gemakkelijk kunnen worden meebesteld bij je aankoop.

Plated sieraden

Plated sieraden zijn gemaakt van metaal met een laagje zilver of goud erover, omdat een laagje natuurlijk wat kwetsbaarder is dan wanneer het sieraad volledig van goud of zilver is, is het verstandig om voorzichtig met deze items om te gaan, je wilt ze natuurlijk niet beschadigen. Wanneer je sieraden dof zijn geworden kun je deze het beste op poetsen met onze poetsdoek die je kan bestellen bij je aankoop. Voorzichtig met het doekje over je sieraden heen wrijven en voilà, zo goed als nieuw.

Diamanten en stenen

Door vet van je huid, olie en zeep kunnen je diamanten en andere stenen hun glans verliezen. Om ze weer te laten glanzen kun je ze het beste in een lauwwarm bakje met milde zeep onderdompelen. Poets vervolgens met een nieuwe tandenborstel zachtjes het vuil van de steen af, spoel je sieraad af en dep hem voorzichtig droog. Indien je een goud of zilveren sieraad hebt met een steen dan kun je er ook voor kiezen om de zilver- en goudpoets te gebruiken.

 

 

Shop op categorie

 

 

10% WELKOM KORTING OP UW EERSTE AANKOOP
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Taal