Sieraden

Brandfield is officieel dealer van vele sieradenmerken. Ons aanbod bestaat uit damessieraden en herensieraden. Wij bieden uitstekende service op je aankoop in onze webshop. Bestel jouw sieraden op een werkdag voor 23:30 uur, dan worden deze de volgende dag al bezorgd. De verzending is gratis bij een totaalbedrag vanaf €50. Betaal achteraf zonder extra kosten. Wil je iemand verrassen met het sieraad? In combinatie met een cadeauverpakking heb je snel een stijlvol cadeau. Mocht een sieraad niet naar wens zijn, dan kun je deze binnen 30 dagen kosteloos retourneren!

Bekijk alle sieraden: Armbanden | Ringen | Kettingen | Horloges | Bedels | Oorbellen | Oorhangers | Oorknoppen | Creolen | Hangers | Bangles | Pendanten | Munten | Chokers

Producten 181 tot 240 van totaal 7036

per pagina

 

Producten 181 tot 240 van totaal 7036

per pagina

De geschiedenis van sieraden

Sieraden zijn al sinds het begin van de mensheid onderdeel van de menselijke cultuur. Al sinds het moment dat mensen begonnen kleding te dragen, werden er hulpmiddelen gebruikt waarmee de kleding werd vastgemaakt. Archeologen hebben spelden een gespen gevonden van meer dan 100.000 oud. De sieraden van die tijd werden gemaakt van alles wat voorhanden was en het liefst enigszins zeldzaam. Van stenen, veren, planten, botten tot hout en schelpen.

De vooruitgang van de mensheid en de technologie die daarmee gepaard ging, zorgde voor een start in het gebruik van kostbare metalen en edelstenen. Complete stammen en groeperingen waren herkenbaar door de moderne vorm van sieraden.

Ondanks de vooruitgang van de metallurgie - de kunst van het metaal mengen - en het verwerken van edelstenen, is het doel van het dragen van sieraden al die tijd hetzelfde gebleven. Dat was en is nog steeds de drager de mogelijkheid geven zichzelf op non-verbale wijze te uiten, het laten blijken van rijkdom, positie, politieke en religieuze aansluiting of erkenning van iets of iemand.

Hierdoor zijn sieraden altijd tijdloos geweest een constant onderhevig aan ontwikkelingen en raffinage.

Het ontstaan van verschillende sieraden

De ontwikkeling van sieraden is te verdelen over drie verschillende oude beschavingen; Egypte, India en China. Egypte en het oude Mesopotamië waren de eerste beschavingen die metaallegeringen en robijnen gingen gebruiken voor het maken van sieraden. Deze duizenden jaren oude traditie van het maken van sieraden heeft de fundering gelegd voor alle sieraden van Europese beschaving en heeft de trends beïnvloed die wij kennen uit de mode en het oude Europa.

In India waren ze al die tijd al vooruitstreven op het gebied van edelmetalen. Zij waren de eerste cultuur die het voor elkaar heeft gekregen om goud te mijnen en te extraheren uit steen. Ook waren sieraden in India een geïntegreerd onderdeel van de cultuur wat ervoor zorgde dat goud bekend werd bij reizigers uit onder andere Europa.

Hierdoor werd India een van de meest bezochte bestemmingen voor handel met Europa. Dit heeft er deels toe geleid dat Europa een enorme groei doormaakte. Aan de andere kant had China haar invloed in de ontwikkeling van de kunsten met onder andere beelden en sieraden van dieren, draken en natuurlijk scenes.

Egyptische sieraden

Egypte, een van de dominante beschavingen van de oudheid gedreven door technologie, toegang tot edelmetalen en edelstenen en een sterke cultuur waarin nobelen en adel toegang hadden tot luxe en daarmee ook sieraden.

De meest gebruikte materialen van die tijd waren koper en goud. De massa kon zich in die tijd alleen koper veroorloven, de nobelen echter, prefereerden goud. Beide materialen weren gemijnd in de woestijn van Nubia, wat tegenwoordig het grensgebied tussen Egypte en Soedan is.

Naast het gebruik van edelmetaal werd er veel gebruik gemaakt van edelstenen zoals; lazuli, turkoos, granaat, carneool, obsidiaan en bergkristallen. De meest inheemse edelstenen van Egypte zijn de smaragd en de parel. De meest gebruikte kleur in de sieraden van die tijd was de turquoise en blauw in combinatie met goud.

Het meest iconische en voorkomende ornament van het oude Egypte was de het brede kettingen. Vaak gemaakt van hangende kralen of dieren figuren en bloemen, bedekte het de borst en het sleutelbeen. (zie foto)

Oorbellen waren in die tijd ook zeer in trek, zowel bij vrouwen als mannen, net als ringen populair waren bij beide geslachten.

Griekse sieraden

Voor de komst van metallurgie in het oude Griekenland werden er in de omgeving van Griekenland al vele simpele decoraties van stenen, klei een bot gemaakt. Bij de komst van bronstijd begonnen de Grieken meer complexe sieraden te maken en uiteindelijk gouden juwelen die de rijkdom en macht van de nobelen weergaf. De sieraden waren vaak een symbool van macht, status, bescherming of de aanbidding van de goden.

Ondanks de invloeden van omringende grootmachten als Egypte en Mesopotamië en de komst van de technieken voor het bewerken van goud bleven de Grieken uit die tijd een geheel eigen stijl houden, zelfs in de eeuwen daarna.

Tijdens de opkomst van de Griekse samenleving rond 1100 V.C. werd het gebruik van goud in sieraden steeds populairder. Hierdoor werd goud het meest gebruikte decoratieve materiaal naast , zilver, lood, brons en verschillende legeringen. Subtiel versierde ringen, armbanden en kettingen waren de meest bekende en gebruikte sieraad types van deze periode.

Na de val van de Myceense beschaving viel Griekenland in een driehonderdjarige periode van middeleeuwen waarin de cultuur bijna verdween. Gevolgd door de gouden eeuw van Griekenland bloeide de cultuur weer op wat zorgde voor een vooruitgang op het gebied van sieraadsmederij en wat dit ambacht naar een hoger niveau tilde.

Door gebruik te maken van mallen en bladgoud werd het voor de Grieken mogelijk de meest uiteenlopende en geraffineerde sieraden te maken die ooit gemaakt zijn. Sommige van deze prachtig stukken zijn bewaard gebleven en zijn heden ten dage nog te bewonderen en worden gezien als meesterwerken in de geschiedenis van het sieraden smeden.

Chinese sieraden

Rond 5000 jaar geleden begon een van de oudste beschavingen van de wereld in China met het bewerken van metaal in sieraden. Dit gebeurde rond de oevers van de Yangtze rivier, nu bekend als de achterlanden van Shanghai. Naarmate de tijd verstreek, de populatie groeide en nieuwe sieraden gemaakt werden, begonnen zilveren sieraden met prachtige designs populair te worden.

Dit begon in China maar bereidde zich al snel uit tot de omliggende landen Aziatische landen. Deze culturen ontwikkelden een voorkeur voor zilver en goud in combinatie met de Jade edelstenen.

De Chinese sieraden ontwerpen concentreerden zich vooral op deze Jade edelsteen en werd gezien als een steen met de beste eigenschappen die de mens kan bezitten; hardheid, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en schoonheid. De Aziatische cultuur destijds geloofde dat de drager van de Jade steen werd beschermd als zijnde een talisman.

Tevens werd er gedacht dat het een statussymbool was dat de dragen van eigenschappen voorzag als betamelijkheid, waardigheid en moraliteit. De Jade was het destijds het meest waardevolle sieraad dat men kon bezitten, waardevoller dan goud of zilver. Hierdoor ontwikkelde de Chinezen technieken voor het bewerken van edelstenen in tegenstelling tot andere culturen die zich vooral richtten op metaalbewerking.

De meest decoratieve items en sieraden destijds waren zonder enige twijfel amuletten, haarspelden, hoofdtooien, ringen en oorbellen. Al deze sieraden werden zowel door mannen al vrouwen gedragen aangezien sieraden destijds de welvaart en status van de drager vertegenwoordigde.

Sinds het begin van de Chinese cultuur en de sieraden ambacht waren draken en feniksen het meest populaire en afgebeelde designs die de Chinese cultuur rijks is. De vijfklauwige draak was het symbool voor de keizer en de feniks symboliseerde de keizerin.

Soorten sieraden

In het hedendaagse leven zijn er verschillende soorten sieraden te onderscheiden. De meest populaire zijn ringen, armbanden, kettingen, oorbellen en bedels.

De ring is het meestgedragen sieraad. Zowel onder vrouwen als onder mannen zijn ringen populair. Het is een sieraad dat niet zo opvalt, maar vaak wel een symbolische betekenis heeft en daarmee belangrijk is voor de drager. Denk aan trouwringen, verlovingsringen en vriendschapsringen. Maar een ring hoeft niet altijd iets te betekenen. De ring kan ook gedragen worden als onderdeel van een bepaalde stijl. De meeste liefhebbers van ringen gaan voor een zilveren ring.

Sieraden materialen

Sieraden zijn tegenwoordig ook beschikbaar in veel verschillende materialen. De meeste sieraden zijn echter nog steeds zilveren sieraden. De zilveren armband met groffe schakels is opvallend in opkomst. In deze categorie voorziet de Brandfield collectie met verschillende merken, zoals Buddha to Buddha, SILK Jewellery en Selected Jewels. Bekijk hier ook de SILK armbanden, de nieuwste aanwinst in de zilveren armbanden collectie.

Maar ook gouden sieraden zijn van oudsher populair. Deze twee edelmetalen zullen waarschijnlijk altijd blijven als favoriete sieradenmaterialen.

Maar, ook andere materialen worden steeds vaker gebruikt. De laatste jaren zijn sieraden van leer in opkomst. Vooral leren armbanden voor zowel heren als dames zijn een grote trend. Voorop in deze trend loopt een ongekend populair merk: Josh armbanden. Naast Josh is ook Dacaya armbanden een bekend merk in deze categorie.

Gepersonaliseerde sieraden

Naast het materiaal leer als trend, is er ook de trend van personalisatie. Het meest bekende voorbeeld hiervan is Pandora met haar Pandora armbanden en Pandora bedels. Pandora sieraden zijn uiterst geschikt om cadeau te geven op een verjaardag of op speciale dagen zoals Moederdag.

Personalisatie is het samenstellen van iets dat specifiek bij jou past. Bij Pandora kan dit door een Pandora armband te voorzien van verschillende bedels, die allemaal een eigen vorm en betekenis hebben. Door de bedels te kiezen die bij je passen, creëer je een gepersonaliseerde zilveren armband met zilveren bedels.

Een ander bekend voorbeeld is het merk NOOSA Amsterdam, dat tevens de trend van de lederen armband volgt. De NOOSA armbanden van leer kunnen voorzien worden van NOOSA Chunks, een soort knopen die ook allemaal hun eigen betekenis en vormgeving hebben.

Sieradencollectie van Brandfield

In de online shop van Brandfield vind je een grote collectie met sieraden van bekende fashionmerken, waarvan Brandfield officieel dealer is. Voorbeelden van deze merken zijn het eerder genoemde Pandora en NOOSA, maar ook Swarovski, Ti Sento en Zinzi.

Maar, het meest bekende en populaire sieradenmerk van dit moment is Buddha to Buddha. In de collectie van dit merk vind je zilveren sieraden en lederen sieraden, die met de hand gemaakt zijn op Bali. Rauw van uitstraling en allen betekenisvol. Bekijk online de Buddha to Buddha ringen, Buddha to Buddha armbanden en Buddha to Buddha kettingen.

In de shop van Brandfield vind je niet alleen grote gevestigde merken, maar ook trendy merken die relatief nieuw en opkomend zijn. Wat dacht je van het populaire My Jewellery; een prachtig Nederlands merk met een collectie betaalbare sieraden.

Enorm in opkomst zijn de sieraden van de bekende modeontwerpers. Het meest bekende voorbeeld is Michael Kors, die al bekend was van Michael Kors horloges. Nu is er dus ook een complete collectie Michael Kors sieraden die in snel tempo aan populariteit wint. In onze shop bekijk je overzichtelijk alle Michael Kors ringen, Michael Kors armbanden, Michael Kors ketingen en Michael Kors oorbellen.

Ook de collectie sieraden van andere ontwerpers, zoals Calvin Klein en Armani, zijn populair. Bekijk de collecties Calvin Klein sieraden en Armani sieraden online.

Armbanden voor heren

De afgelopen jaren zien we een duidelijke toename in het aantal verschillende merken en soorten armbanden voor heren. Josh armbanden is het meest succesvolle voorbeeld. Maar ook Rebel and Rose is in opkomst.

De trend van herenarmbanden gaat gepaard met een bepaald thema, want het zijn opvallend veel armbanden met nautische invloeden. Bekijk bijvoorbeeld eens de stoere zeemansarmbanden van het populaire Pig and Hen. Binnen de nautische stijl is de anker armband weer heel populair en deze vind je terug in de collecties Tom Hope armbanden, Paul Hewitt armbanden en Hooked armbanden.

De ankerarbandjes zijn overigens bij dames ook populair.

Sieraden online kopen

Sinds de ontwikkeling van het internet bestaan er webshops. Steeds meer consumenten durven de stap te maken om producten online te kopen. Door het toenemende vertrouwen in het internet en de webshops worden heden ten daags ook sieraden, horloges en zonnebrillen online veel aangekocht. Brandfield is een webshop die voorop loopt op het gebied van fashionaccessoires.

Bij Brandfield bestel je online met de beste service. Bestel jouw sieraden op een werkdag voor 23:30 uur, dan worden deze de volgende dag al bezorgd. De verzending is gratis bij een totaalbedrag vanaf €50. Achteraf betalen is mogelijk zonder bijkomende kosten.

Wil je de sieraden cadeau geven? In combinatie met een cadeauverpakking heb je snel een stijlvol cadeau. Mocht het horloge niet naar wens zijn, dan kun je het binnen 30 dagen kosteloos retourneren!

Wij maken gebruik van cookies.