Horloges

Brandfield is officieel dealer van vele horlogemerken. Ons aanbod bestaat uit dameshorloges, herenhorloges en kinderhorloges. Wij bieden uitstekende service op je aankoop in onze webshop. Bestel jouw horloge op een werkdag voor 23:30 uur, dan wordt deze de volgende dag al bezorgd. De verzending is gratis bij een totaalbedrag vanaf €50. Betaal achteraf zonder extra kosten. Wil je iemand verrassen met het horloge? In combinatie met een cadeauverpakking heb je snel een stijlvol cadeau. Mocht het horloge niet naar wens zijn, dan kun je het binnen 30 dagen kosteloos retourneren!

Producten 1 tot 60 van totaal 6482

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

 

Producten 1 tot 60 van totaal 6482

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Het horloge, een uurwerk dat de tijd doorstaat

De geschiedenis van het uurwerk

Tijd, een centraal thema dat ons definieert en waarbinnen het leven zich voltrekt, de alpha en de omega, het begin en het einde. Tijd is een van meest eigenaardige fenomenen dat behoorlijk relatief aan kan voelen. Een decennium kan voorbij razen, terwijl de minuten soms kruipen.

De behoefte aan het bijhouden van de tijd stamt uit de tijd van de Egyptenaren en Grieken. Zij kwamen tot de ontdekking dat wanneer een stok verticaal in de grond werd gezet, er aan de hand van de schaduw de stand van de zon te bepalen is en dus de tijd van de dag. Daarmee was het eerst uurwerk geboren. Door de wisseling van de seizoenen en langere dagen was het onmogelijk om op accurate wijze de tijd te meten. Het belang van de tijd kwam voort uit de noodzaak te kunnen bepalen wanneer er gezaaid moest worden en wanneer geoogst.

Pas in de middeleeuwen, rond de 13e en 14e eeuw, werd in Europa geprobeerd de tijd te meten op een meer accurate manier. De eerste documentatie rondom de klok stamt uit 1275 en werd omschreven door 'Robert the Englishman'. Hij beschrijft dat de klokkenmakers van die tijd bezig waren met het ontwikkelen van een wiel dat één rotatie per dag maakte, waarmee de dagen geteld konden worden. Pas wanneer tandwielen worden gebuikt voor het meten van de tijd wordt het mogelijk om een tand per tijdseenheid te verschuiven. Hiermee zijn de uren geboren. Pas veel later tijdens de ontwikkeling van de uurwerken kwamen de overige tijdseenheden: halfuur, kwartier, minuut en veel later nog de seconde.

Het ontstaan van het horloge

De eerst klokken werden aangedreven door zware gewichten, waardoor de uurwerken op een vaste standplaats stonden en ongeroerd moesten blijven. Pas in de 15e eeuw werd er voor het eerst gebruikgemaakt van een veer die opgewonden kon worden. Dit werkte prima wanneer de veer opgewonden was, maar zoals wellicht bekend neemt de spanning af naarmate de veer word afgewikkeld. Om gelijke spanning te houden op het uurwerk tijdens de hele afwikkelingscyclus van de veer werd de fusee ontwikkeld (zie onderstaand figuur )

Fuse uurwerk


Door de fusee werd het mogelijk om meer compacte klokken te maken zoals bureauklokken, reisklokken en het horloge. Echter waren deze klokken nog steeds niet voldoende accuraat en geschikt om mee te navigeren, wat de voornaamste reden was voor de ontwikkeling van een precies uurwerk.

Voor het navigeren op zee werd namelijk de lengte- en breedtegraad gebruikt. De breedtegraad is vrij eenvoudig te berekenen door gebruik te maken van de sterren. De lengtegraad daarentegen is alleen meetbaar door de tijd op het horloge te vergelijken met de lokale tijd. Een paar minuten verschil kan al honderden kilometers zijn. Een nauwkeurig uurwerk was daarom een essentieel navigatie-instrument.

Het polshorloge

Het polshorloge werd pas in het begin van de negentiende eeuw uitgevonden door Patek Philips. Rond de twintigste eeuw wilde de uitvinder en luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont tijdens zijn experimentele vluchten de mogelijkheid hebben om makkelijk de tijd af te lezen. Hij richtte zicht tot Louis Cartier om een uurwerk te maken dat dat hij bij zicht kon dragen.

Dit werd het eerste mannenhorloge. Voor die tijd werden horloges namelijk gezien als vrouwelijk sieraad. Hiermee werd het tijdperk van het horloge zoals wij het nu kennen ingeluid.

Tijdens de eerste wereldoorlog werd het een trend onder officieren om een polshorloge te dragen, omdat de tijd daar sneller op af te lezen is dan een zakhorloge. Soldaten hadden in die tijd niet de financiële middelen om zich een polshorloge te kunnen veroorloven, dus besloot het leger goedkope horloges te fabriceren zodat de verschillende divisies gezamenlijk operaties op het juiste tijdstip kon uitvoeren. Ook na de oorlog mochten de militairen het horloge houden waardoor de populariteit van het polshorloge steeg.

Soorten uurwerken

Er zijn twee belangrijke uurwerken die tegenwoordig het meest voorkomend zijn, het automatische horloge en het horloge met kwartsuurwerk. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillen en de eigenschappen van deze horloges zijn.

Automatische horloges

De naam doet het al vermoeden; het automatische horloge werkt automatisch, zolang het in beweging blijft. Een automatisch horloge krijgt zijn energie door gebruik te maken van de polsbewegingen van de drager. Door deze bewegingen wordt een veertje opgewonden wat ervoor zorgt dat het uurwerk wordt voorzien van de nodig energie, wat er vervolgens voor zorgt dat de datum en tijd exact word weergegeven. Door het prachtige stukje mechaniek dat het automatische horloge rijk is wordt het bewonderd door veel liefhebbers van horloges.

Automatische horloges hebben een minimum aantal rotaties per dag nodig om in beweging te blijven. Afhankelijk van het model en merk ligt dit tussen de zes- en achthonderd 'turns per day', oftewel rotaties per dag. Door normaal te bewegen haal je dit aantal gemakkelijk en sommige horloges kunnen zelfs dertig tot vijftig uur zonder beweging. Wanneer je een automatisch horloge voor langer tijd niet draagt kan je daarvoor een speciaal ontworpen bewaardoos kopen met daarin een opwindmechanisme. Deze zogenaamde watchwinders winden je horloge automatisch op.

In de horlogecollectie van Brandfield vind je diverse merken en collecties met automatische horloges. Bekijk bijvoorbeeld online de Junghans horloges en Seiko Kinetic horloges van het bekende merk Seiko.

Horloges met kwartsuurwerk

Een quartz horloge is een horloge dat gebruik maakt van de eigenschappen van het mineraal kwarts. Door een elektrisch stroompje door het kwartskristal te sturen word een stabiele trilling opgewekt wat fungeert als hart van de klok. Door de trillingen te tellen wordt gemeten hoeveel tijd er versterken is. Wanneer een kristal een frequentie heeft van 1Mhz dan is na een miljoen trillingen een seconde verstreken. Deze trillingen worden omgezet door een chip die vervolgens het uurwerk aanstuurt en de wijzers in beweging brengt.

Er zijn verschillende manieren waarop energie voor een kwartshorloges kan worden geleverd. De meest voorkomende is de batterij. Een kwartshorloge gebruikt erg weinig elektriciteit waardoor een batterijtje ongeveer twee jaar mee gaat. Daarnaast zijn er horloges die op zonne-energie of op kinetische energie.

Hoewel quartz horloges op zeer goedkope wijze gemaakt kunnen worden door het simpele mechanisme en de nauwkeurigheid van ongeveer 1 seconde afwijking per dag, zijn mechanische horloges mooier en eleganter. Hierdoor zijn deze nog steeds zeer populair en worden ze vaak gedragen als statussymbool.

De horlogecollectie van Brandfield

Brandfield is een van de voornaamste webshops op het gebied van fashionaccessoires en biedt naast sieraden en zonnebrillen een zeer grote collectie horloges voor dames en heren aan in de online shop.

Horloges van alle bekende merken

Zo vind je in deze horlogecollectie alle bekende horlogemerken, waaronder bijvoorbeeld door velen geliefde OOZOO horloges en de stoere Casio G-Shock en Casio Baby-G series (onderdeel van Casio horloges).

De merken in de collectie zijn veelal modemerken, vaak opgericht door bekende modeontwerpers. Vooraanstaande ontwerpers van dit moment zijn Michael Kors, Marc Jacobs en Calvin Klein. En wat te denken van Armani. Bij Brandfield vind je hun horlogelijnen; bekijk onze Michael Kors horloges, Marc Jacobs horloges en Calvin Klein horloges. Hier vind je ook de Armani horloges. Maar vergeet ook niet eens te kijken tussen de collectie populaire Tommy Hilfiger horloges. En wat te denken van Hugo Boss watches. Bij Brandfield vind je ze allemaal!

Naast deze topmerken zijn er nog veel meer horlogemerken die hun collectie afstemmen op modetrends. Denk hierbij aan Fossil horloges en GUESS horloges. Wat te denken van de stoere Diesel watches voor mannen. Voor de dames mogen de DKNY horloges en ESPRIT horloges natuurlijk ook niet ontbreken!

Eén van de trends van nu op het gebied van horloges is minimalisme. Dit uit zich in horloges met een simplistisch ontwerp. Een ronde kast, simpele wijzerplaat (meestal in de kleur wit) en een lederen band. Voorbeelden zijn de populaire Rosefield horlogesDaniel Wellington horloges en CLUSE horloges, maar ook Olivia Burton, Mockberg, Corniche en Les Partisanes liften mee op de populariteit van minimalisme. Veel bestaande merken springen hier ook op in. Zo heeft het eerder genoemde populaire merk OOZOO Timepieces een succesvolle OOZOO Vintage collectie.

Maar niet iedereen hecht evenveel waarde aan modetrends. Een grote groep van onze bezoekers gaat bijvoorbeeld liever voor een tijdloze of sportieve look. Voor hen hebben we in de collectie opgenomen de Festina horloges, Timex, Pulsar, horloges van Prisma en Seiko horloges. Zoek je een echte sportief horloge, dan vind je bij Brandfield bijvoorbeeld Adidas horloges.

Maar ook de kwalitatief hoogwaardige Swiss Made polshorloges van de Swatch Group vind je bij Brandfield. Hieronder vallen de merken Swatch, Tissot, Certina en Balmain. Ook Victornix en Luminox vallen onder deze groep van prachtige horlogemerken.

Ook liefhebbers van design kunnen een nieuw polshorloge vinden bij Brandfield. Bekijk bijvoorbeeld de prachtige ontwerpen van Danish Design en Jacob Jensen. Natuurlijk niet te vergeten de Skagen horloges van Skagen Denmark.

Brandfield is ook altijd goed op de hoogte van de laatste horlogetrends. Hierdoor vind je ook merken zoals Ice-Watch en WeWOOD houten horloges in het horlogeaanbod. Deze merken zijn op dit moment een enorme hype op het gebied van horloges.

Maar ook merken in opkomst krijgen een kans bij Brandfield. Misschien heb je al eens gehoord van Komono horloges. Zo niet, bekijk ze dan vooral want de kans is groot dat je direct verkocht bent. Dit geldt ook voor de relatief nieuwe Mark Maddox horloges.

Hoewel het merendeel van de collectie bestaat uit dameshorloges en herenhorloges, vergeten we zeker de kleintjes niet. Want ook voor kinderen bestaat er een aantal leuke horlogemerken. Wie kent bijvoorbeeld Flik Flak niet. Minder bekend, maar minstens net zo leuk, zijn de horloges van Tikkers en Garonne.

Noemenswaardig tot slot zijn ook de populaire IKKI horloges. Een Nederlands merk dat successen boekt met simpele maar zeer toegankelijke en gewilde designs.

Horloges zoeken op specifieke kenmerken

Wat voor horloge je ook precies zoekt, binnen de Brandfield shop vind je het eenvoudig. Voor elke categorie, soort, stijl, kleur en materiaal hebben we een aparte pagina.

Prijs is bijna altijd het uitgangspunt in de zoektocht naar een nieuw horloge. Van tevoren bepaal je meestal je budget. De een is op zoek naar dure horloges en de ander juist naar goedkope horloges. Brandfield heeft hierin alvast een duidelijk onderscheid gemaakt om je te helpen. Zoek je een duurder horloge van hoge kwaliteit, begin je zoektocht dan ook eens via de Swiss Made horloges of chronograaf horloges.

Zoek je echt iets bijzonders, vergeet dan niet de automatische horloges te bekijken. Automaten worden aangedreven door de bewegingsenergie van je pols. Geen batterij nodig dus. Echt een bijzondere techniek, voor een echt bijzonder horloge. Houd er wel rekening mee dat de prijs van 'een automaat' vaak veel hoger is dan een horloge met batterij.

De meeste bezoekers van onze shop zijn op zoek naar een analoog horloge. Bij analoge horloges wordt de tijd aangeduid met wijzers voor het uur en de minuut, aangevuld met een secondewijzer. Dit in tegenstelling tot digitale horloges, waarbij de tijd wordt aangegeven met getallen.

De meeste analoge horloges hebben een ronde kast. Ook hier gaat meestal de voorkeur naar uit. Naast horloges met ronde kast, vind je in de Brandfield horlogecollectie ook een ruim aanbod horloges met rechthoeke kast.

Andere belangrijke selectiecriteria zijn kleur en materiaal. Voor elke veelvoorkomende kleur hebben we een aparte pagina gemaakt. Veelgekozen vanwege hun tijdloze kleur zijn bijvoorbeeld goudkleurige horloges en zilverkleurige horloges. Maar popular zijn ook rosé gouden horloges, zwarte horloges, bruine horloges en witte horloges.

Materiaal is natuurlijk ook een belangrijke eigenschap. De één houdt van leer en de ander van edelstaal. Het hangt ook maar net van de outfit of gewenste uitstraling af. Tijdloos en daarom veelgekocht zijn horloges met leren band, horloges met edelstalen band en houten horloges. Maar ook titanium horloges en horloges met een siliconen band zijn populair.

Misschien ben je niet op zoek naar een kleur of een materiaal, maar wil je de keuze voor een nieuwe horloge baseren op de stijl. Ook daarin voorziet de horlogecollectie van Brandfield. Bij ons shop je eenvoudig een horloge van één van onderstaande specifieke stijlen:

 

Horloges online kopen

Sinds de ontwikkeling van het internet bestaan er webshops. Steeds meer consumenten durven de stap te maken om producten online te kopen. Door het toenemende vertrouwen in het internet en de webshops worden heden ten daags ook horloges, sieraden en zonnebrillen online veel aangekocht. Brandfield is een van de voornaamste webshops op het gebied van fashionaccessoires. Bij Brandfield bestel je online met de beste service!

Bestel jouw horloge op een werkdag of zondag voor 23:30 uur, dan wordt deze de volgende dag al bezorgd. De verzending is gratis bij een totaalbedrag vanaf €50. Betaal achteraf zonder extra kosten. In combinatie met een cadeauverpakking heb je snel een stijlvol cadeau. Mocht het horloge niet naar wens zijn, dan kun je het binnen 30 dagen kosteloos retourneren!

Wij maken gebruik van cookies.